Toronto et les chutes Niagara - Reisverslag uit Toronto, Canada van Marieke Baarda - WaarBenJij.nu Toronto et les chutes Niagara - Reisverslag uit Toronto, Canada van Marieke Baarda - WaarBenJij.nu

Toronto et les chutes Niagara

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

12 Oktober 2009 | Canada, Toronto

Hallo allemaal!

Hier alweer een bericht uit Canada. Gisteravond ben ik teruggekomen van een geweldig leuk weekend in Toronto, inclusief een bezoek aan de Niagara Falls!

Vrijdagmiddag rond een uur of 2 zijn we vanuit Montreal vertrokken richting Toronto. De reis zelf duurde iets van 6 uur, maar uiteraard zijn we ondertussen wel even wat gaan eten bij de McDonalds in Kingston. Oh, en we hadden een soort van pech onderweg. Opeens begon de bus echt zo heel schokkerig te rijden, en zijn we gestopt bij één of andere donkere parkeerplaats. Er bleek olie ofzo te hebben gelekt. Maar goed, na een stop van iets van een half uur konden we wel gewoon doorrijden, en kwamen we rond 10 uur aan in Toronto. Eigenlijk was het de bedoeling dat we uit zouden gaan, maar omdat de bus problemen had leek het niet zo een goed idee om er nog mee weg te gaan, aangezien we de volgende dag naar de Niagara Falls zouden gaan. Dus toen zijn we 's avonds gewoon in het hotel gebleven. We sliepen in het Hampton Hotel, vlakbij het vliegveld, en dat hotel was echt heel mooi en had hele lekkere bedden, haha :p Ik sliep samen met Elske (uit Nederland) en Rahel (uit Zwitserland) op de kamer. En rond een uur of 12 zijn we al gaan slapen, netjes toch?

Na een lekker nachtje te hebben geslapen en te hebben ontbeten (met "wentelteefjes" (uitgesproken op z'n Engels), toch Elske? :p), zijn we vertrokken voor een anderhalf uur durende busreis naar the Falls. Onderweg zijn we eerst nog gestopt bij een wijnproeverij in zuid Ontario (dat is de provinvie waar Toronto dus ook in ligt), waar we een witte wijn en een ijswijn hebben geproefd (uiteraard zonder het uitspugen ;)). Oh, en wat denk je? We komen die wijnproeverij binnen en zien een man staan met een knaloranje vest aan met NEDERLAND erop. :| Je komt ons ook overal tegen.....

Anyway. Daarna zijn we doorgereden naar de Niagara Falls. Echt hoor, wat zijn die MOOI. Echt nog mooier dan op de foto's! We hebben daar eerst de "Journey behind the Falls" gedaan, waar je dus echt achter de waterval staat....en NAT wordt, haha :p Daarna hebben we de "Maid of the Mist" gedaan, waar je met een bootje richting de waterval vaart. Ook echt heel leuk!
The Falls waren dus een groot succes, echt één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien!

Rond een uur of 5 zijn we weer teruggegaan naar het hotel, hebben we ons wat opgefrist, en zijn we daarna naar Downtown Toronto gegaan. Elske, Rahel en ik hebben daar samen met 2 andere Duitse meiden bij "East!", een Aziatisch restaurant, gegeten. Het restaurant was echt supermooi, en het eten was ook echt heel lekker en nog best wel goedkoop ook! Wat wil je nog meer als student? :p
Na het eten zijn de Duitse meiden weggegaan om met de bus terug naar het hotel te gaan, en wij zijn daarna met de hele groep uitgegaan in een club waar ik de naam niet van weet :p Dat was heel gezellig, alleen op een gegeven moment waren we de groep kwijt en kwamen er iedere keer rare, enge mannen naar ons toe. :| Toen zijn we rond een uur of half twee maar teruggegaan naar het hotel.

Na een kort nachtje te hebben geslapen, zijn we zondag naar Downtown Toronto gegaan. We zijn daar samen met een gids door de stad gereden, en bij dé hoogtepunten van de stad zijn we gestopt en hebben we foto's gemaakt. Op zich was dat wel leuk hoor.....maar na een avondje stappen dringen feitjes over Toronto niet zo goed tot je door, haha.
's Middags hebben we wat door Toronto gewandeld, o.a. op de Yonge street, wat met 1896 km de langste straat ter wereld blijkt te zijn (en nee, dit hebben we niet uitgeprobeerd :p). Yonge street is met zijn megagrote Billboards de "Times Square" van New York. Na daar een beetje te hebben gewandeld zijn we lekker naar binnen gegaan bij een shopping mall, want het was K-O-U-D!
Aan het eind van de middag zijn we naar de CN tower gegaan, de op één na hoogste toren ter wereld. Je hebt daar echt een heel mooi uitzicht op Toronto en omgeving. Er was ook een stuk glazen vloer, waar je helemaal naar beneden kon kijken, en je kon naar buiten, waar het echt HEEL hard waaide en HEEL koud was :p.

Toronto is op zich een leuke stad, maar wel heel anders dan Montréal. Montréal heeft duidelijk veel Franse/Europese invloeden, terwijl Toronto een typische, moderne Noord-Amerikaanse stad is. Verder is dit natuurlijk het Engelstalige gedeelte van Amerika, ÉN de aartsvijand van Montréal (tijdens ijshockey games althans :p).

Rond een uur of 5 zijn we weer naar "huis" in Montreal gegaan, dit keer gelukkig zonder busproblemen ;) Rond 11 uur was ik weer thuis, en ben daarna lekker gaan slapen!

Vandaag ben ik vrij, omdat het Thanksgiving is. Canadezen vieren dan geloof ik datgene waar ze dankbaar voor zijn. En ik? Ik ben erg dankbaar voor deze extra vrije dag! :D

Ennnn woensdag komen mijn ouders! Het plan is om ze op te halen van het vliegveld. Zal wel raar zijn, om ze zo opeens in "mijn" stad te zien, maar het zal vast heel gezellig worden! :D Zaterdag gaan we naar Quebec-Ville (of Quebec city in het Engels). Het is een dagtocht, en we krijgen daar een rondleiding.

Oh oh oh, en ik ga het weekend dáárna naar Boston, USA! :D We gaan met één of andere Chinese reisorganisatie, en blijven daar één nachtje. Heb er zin in! :D

En tot zover mijn blog! Laat uiteraard weer een berichtje achter, vind het erg leuk om die te lezen! :D

Bisous, Marieke

• 12 Oktober 2009 - 19:56

Katjaa:

Leuk verhaal miek!!, ik ben jaloers op je!, alleen lijkt me het koude weer niet echt lekker (niet dat het hier zo goed is :P )

KUS

• 12 Oktober 2009 - 21:35

Elske:

Hi Chickaa!
    Leuk verhaal! Ben trots op je.. :P
    Was zeker een leuk weekend! Boston here we coooommeeee!!!
    xxx

• 13 Oktober 2009 - 07:18

Angela:

hoihoi!

Klinkt mooi, die watervalen! Neem je er één voor me mee als souvenir? :P Veel plezier in Boston!

• 13 Oktober 2009 - 12:01

Esther:

Think i already said it once, maar mooooie foto's. Love 'em. Ga je die ook laten afdrukken ? xD
    xx

• 13 Oktober 2009 - 13:45

Hans En Marianne:

Hoi,

Weer een leuk verhaal en mooie foto's!

Groetjes

• 13 Oktober 2009 - 17:50

Mounia Gharsalli:

Marieke!!

Oh wat super leuk zeg! Ik vind het echt super leuk om je leuke berichten te lezen. Heb zelf ook steeds meer zin in Montreal;) Alleen als ik ga, zal het veel kouder zijn!!

Wat leuk dat je vriendinnen hebt gemaakt en dat je aan het reizen bent. Nog veel leuker is, dat je ouders op bezoek komen! How awsome:)

Je hebt ook geweldige foto's gemaakt! Vooral die watervalle...echt prachtig:)

Nog heel veel plezier en ik kijk al uit naar je volgende berichtje!

Love, knuffels en groetjes van mij.

• 13 Oktober 2009 - 17:54

Paps En Mams:

Riekie!

Hou je maar vast, want here we come! Kijken of Quebec ook een beetje leuk is. Kan je misschien een roos in je haar doen als je ons op komt halen, want wie weet herkennen we je wel niet na al die weken!

Tot morgen, liefs

• 13 Oktober 2009 - 19:25

Suus (en Roos ;) ) :

Heeeyyy Miekie!!
    We zitten nu net in ons hostel in Zuid-Afrika je verslag te lezen, super leuk!! Ziet er erg gezellig uit! Maar wel uitkijken met de enge rare mannen he?! Doen wij ook ;)! Gauw even een Skype-date maken!
    Dikke kus!!

• 14 Oktober 2009 - 19:25

Eefke:

Hoi Miekie

Het was weer een super
    reisverslag!
    Ik kijk uit naar het volgende!
    Veel plezier de komende dagen.
    Dikke kus Eefke

• 18 Oktober 2009 - 18:59

Marta:

Miekie!!
    Zooo, jaloerzie!! :D
    Je trip zag er goed uit :)
    Enne Boston. Whaaa, maak veel foto´s voor me.
    En niet te veel vrije dagen nemen he, je moet ook wel wat leren :D
    Kus, en tot ziens heel snel, volgend jaar hihi
    xxx

• 19 Oktober 2009 - 08:46

Rob:

Hey Mariek,

Ziet er vet uit joh die watervallen! Echt leuk verslag weer om te lezen.

Veel plezier nog de komende tijd en ik hou je in de gaten ;)

XXX Rob